Webdesign, webbouw en applicatieontwikkeling

Simplex Interactive realiseert complete websites, online toepassingen en web-apps. Functioneel ontwerp, design en bouw. Mijn rol daarin kan verschillen, maar meestal begeleid ik het hele traject. Vaak schakel ik daarbij specialisten in van Coopkracht, de creatieve coöperatie waar Simplex Interactive deel van uitmaakt. Voor design bijvoorbeeld, of complexe technische koppelingen.

Maar je kan me ook rustig inhuren voor een specifiek deel van het proces, of voor advies voor bijvoorbeeld het kiezen van een CMS of webwinkelsysteem.

Simplex geeft inhoud vorm

Een webproject start met een gesprek om gezamenlijk de eisen en wensen vast te stellen. Daarna wordt een ontwerpvoorstel gemaakt. Simplex maakt daarvoor vaak gebruik van externe grafisch ontwerpers, om in nauwe samenspraak het ontwerp te ontwikkelen. Vaak blijkt er ook behoeft te zijn aan een vernieuwde huisstijl. Die wordt dan ook ontwikkeld door de ontwerper die de website vormgeeft.

Responsive webdesign

Websites en web apps moeten er tegenwoordig op een groot aantal apparaten (zoals beeldscherm, tablets & smartphones) goed uitzien en makkelijk te bedienen zijn. Een goede oplossing daarvoor die veel wordt toegepast  is de zg. ‘responsive’ techniek. Daarbij past de site zich aan de grootte van het scherm aan.
> Voorbeelden van responsive websites

Ontwerpen voor de gebruiker

Het ontwerpen van een website, toepassing of app is een specialisme. Het vereist kennis van vormgeving, techniek en de gebruiker. Een website moet er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook een goede opbouw en heldere navigatie hebben. Zowel op een groot scherm als op een tablet of smartphone.
Waar webdesign vooral over de buitenkant gaat, gaat interaction design een niveau dieper. Het is de schakel tussen de vormgeving en de techniek.

Denk bij interaction design aan:

  • structureren van informatie en vertalen naar een menustructuur
  • functioneel ontwerp van een website of app: hoe loopt de interactie
  • user interface ontwerp

Basten is, vanuit zijn achtergrond als industrieel ontwerper, gewend te denken vanuit de gebruiker. Hij combineert daarbij technische kennis met gevoel voor vormgeving.

Simplex kan het maken

Simplex Interactive levert complete websites, maar werkt ook veel en graag in opdracht van ontwerpers. Zij leveren het ontwerp, Simplex bouwt het - pixelperfect. Juist door mijn oog voor vormgeving ontstaan hierdoor goede samenwerkingen en resultaten. Ik kan met mijn kennis vaak ook een goede aanvulling zijn op het ontwerpproces.

De website wordt gekoppeld aan een database en kan zo onderhouden worden met een onderhoudssysteem (CMS). Standaard lever ik mijn eigen ontwikkelde systeem, SimplexCMS. Hieraan kunnen eenvoudig modules toegevoegd worden. (zie: onderhoudssysteem)

De laatste technieken

In de website-ontwikkeling branche volgen nieuwe technieken elkaar in rap tempo op. Simplex volgt deze ontwikkelingen en werkt met de laatste standaarden. Veelgebruikte technieken zijn HTML5, CSS3 en jQuery.

Blijf zelf de baas over de inhoud

Alle websites worden geleverd met het in eigen huis ontwikkelde content-managementsysteem SimplexCMS. Het is gebouwd vanuit de filosofie: alleen functionaliteit toevoegen die een gebruiker echt nodig heeft. Daardoor blinkt het systeem uit in eenvoud in vergelijking met veel andere systemen. Dat is ook wat klanten laten weten.

Met het basissysteem kan je pagina’s aanmaken, vullen en wijzigen en bestanden, afbeeldingen en video’s plaatsen. Per project wordt bekeken welke aanvullende modules nodig zijn.

In specifieke gevallen wordt ook gebruik gemaakt van het open source CMS Wordpress.

Laat het web voor je werken

Internet biedt veel meer mogelijkheden dan alleen je bedrijfswebsite. Denk daarbij aan het online automatiseren van taken als reserveringen, mailings, klantbeheer, urenregistratie, document beheer of het online verzamelen en analyseren van gegevens met een online enquête.
Vaak voldoen standaardoplossingen niet aan alle wensen. Dan biedt maatwerk uitkomst.

Simplex analyseert samen met jou je bedrijfsproces en samen kijken we hoe die met gebruik van online tools efficiënter zou kunnen.

Voorbeelden van gerealiseerde online applicaties:

  • urenregistratie
  • reserveringssystemen: films, conferentie, workshops
  • online genereren schoolgids
  • document upload- en download systeem
  • klant inlog systeem
  • e-mail nieuwsbrief systeem

Enkele voorbeelden vind je ook op de portfolio pagina.

Omdat een website altijd beter kan

Niet helemaal tevreden met je huidige website? Laat de respons te wensen over?

Laat eens een professionele blik op de site werpen. Simplex analyseert je site op zaken als gebruikersvriendelijkheid, vormgeving, leesbaarheid en taalgebruik, toegepaste techniek, vindbaarheid in zoekmachines, laadsnelheid, conversie en bezoekgedrag.

Je ontvangt een rapport met aanbevelingen waar je je voordeel mee kan doen.

Begeleiden van webprojecten

Gedurende de jaren dat ik werk aan het realiseren van webprojecten heb ik mij ontwikkeld van een 'alleskunner' naar een projectleider; per project bekijk ik met welke specialisten ik wil samenwerken.

Door ruim 10 jaar ervaring ben ik uitstekend in staat een webproject van begin tot eind in goede banen te leiden. Omdat ik alle facetten van zo'n traject zelf in meer of mindere mate beheers, weet ik wat de mogelijkheden, aandachtspunten en kosten zijn. Ik spreek de taal van vormgevers én techneuten.
Daarbij beschik ik over een groot netwerk aan specialisten, binnen de coöperatie Coopkracht maar ook daarbuiten.

Belangrijk kenmerk van mijn manier van werken is dat ik sta voor kwaliteit en service. In vorm en techniek.

Ik ben ook beschikbaar voor projecten in jouw organisatie. Bel me: 0575 - 769021.