Stichting De Vrije School Noord en Oost Nederland

Stichting De Vrije School Noord en Oost Nederland

De drie basisscholen van de Vrije School in Zutphen (de IJssel, de Berkel en de Zwaan) besloten de handen ineen te slaan. Op advies van Cquenz (internetoplossingen) lieten zij Simplex een concept ontwikkelen voor hun drie websites.

De sites zijn gebaseeerd op één stramien en één onderhoudssysteem, wat aanzienlijke voordelen zich mee brengt. Niet alleen in aanschaf en onderhoud, maar ook doordat ze bijvoorbeeld pagina's kunnen delen. De drie scholen zijn nu duidelijk een familie, maar wel met een eigen gezicht, doordat elke school een eigen kleur en stijl heeft.

Een andere vooruitstrevende ontwikkeling is dat de schoolgids voortaan met een druk op de knop direct vanaf de website geproduceerd kan worden.

In een later stadium is ook de website voor de Stichting De Vrije School Noord en Oost Nederland door Simplex onder handen genomen. Het basisontwerp is ook hier duidelijker zichtbaar, maar het is zakelijker uitgevoerd.

Inmiddels zijn ook de websites van kinderdagverblijf De Morgenster en BSO De Berkel opgeleverd. Het ontwerp van deze sites is eveneens gebaseerd  op hetzelfde stramien, om de verbondenheid met de vrijescholen te accentueren.